Fljande citat är hämtat ur ett reportage SR gjorde för 2 år sedan och trenden fortsätter oförminskat.

Kanske något även för oss att haka på csi pc spiel kostenlos downloaden deutsch?

”Tillssammans med Christian Pfister, ingenjör som jobbar för elbolaget Hamburg Energi och som är ansvarig för deras solcellssatsningar, går vi in i bunkern för att inspektera solelanläggningen videosen software.

På väg upp för trapporna berättar Christian Pfister att solceller idag kostar bara en tredjedel jämfört med för fem år sen nebenkostenabrechnung muster download kostenlos. Åtta trappor upp, från energibunkerns utsiktsplattform, ser man ut över ett Hamburg där hustak lite överallt är försedda med solceller. Idag finns det mer än 1,3 miljoner solcellsanläggningar i Tyskland som levererar drygt 5% av landets elbehov herunterladen. De flesta har byggts på bara tre år. Tillsammans levererade de förra året mer el än hela Ringhals kärnkraftverk antivirus program free full version chip.

En teknologi som för bara några år sedan krävde massor med subventioner för att bli lönsam, börjar idag stå på egna ben apotan app herunterladen.
– Redan nu kan solceller vara en bra investering och kommer att bli bättre och bättre, säger Christian Pfister.

De senaste månaderna har flera investeringsbanker släppt rapporter där de skriver att det i soliga länder som Italien, Indien, Mexiko, Kina, Spanien och delar av USA nu är möjligt att bygga kommersiella solcellsanläggningar utan subventioner adobe digital editions 2.0 german download for free. Det här kallas för ”grid parity”, när solel är lika billigt eller billigare att producera än konventionella elkällor som kol och kärnkraft herunterladen.

Det är två länder som legat allra främst i den här solenergirevolutionen. Dels Kina som lyckas producera så billiga solceller att de flesta konkurrenterna i Europa gått i konkurs ps4 system update 6.50 herunterladen nicht möglich. Dels Tyskland som via miljardsubventioner drivit på solcellsmarknaden, men också elpriset för de tyska strömkonsumenterna.

Kostnaden för att finansiera de 1,3 miljoner solcellsanläggningarna och annan förnybar energi har lämpats över på elkunderna som via en särskilt avgift betalar 35 öre per kilowattimme på toppen av sin elräkning fonts for windows 10. En kostnad som dock bara är en bråkdel av stigande kostnader för kol och olja de senaste åren. För att bromsa den snabba utbyggnaden har tyska politiker sagt att det gäller att snabbt dra i ”Der Strompreisbremse” – elprisbromsen.

Att dra i elprisbromsen betyder att minska ersättningen till att bygga solceller. Och det har man gjort så förbi är tiden när stora solcellsparker på åkrar i södra Tyskland kunde smällas upp och håva in miljoner tack vare de frikostiga ersättningsnivåerna.

Men trots strompreisbremse så fortsätter utbyggnaden i en rasande takt. Bara under januari, inte direkt en favoritmånad för att klättra runt på tak och skruva fast solceller, så byggdes det 9300 nya anläggningar i landet. Det har helt enkelt blivit så billigt med solceller att även om ”grid parity” inte har uppnåtts ännu i Tyskland (i södra delen av landet under 2014 enligt Deutsche bank), så lönar det sig ändå för vanliga husägare, småföretagare och lantbrukare att bygga solceller på taket för egenkonsumtion. Detta eftersom priset på elen från solpanelerna redan nu hamnar långt under vad elen som kommer ur vägguttaget kostar. En slags ”grid parity” för privatpersoner alltså. Solcellsel kostar idag i Tyskland cirka en och en halv krona per kilowattimme att producera. El från kraftbolaget kostar nästan det dubbla.”

Något som talar emot detta kan fås ur följande länk:

http://bengtsvillablogg.info/2015/03/26/nytt-installationsrekord-for-solceller-i-sverige-2014/