Einsteins berömda formel E=m*C2 visar tydligt hur massa och energi hänger ihop open office 4.0 deutsch kostenlos.

Men modern forskning visar att det gömmer sig mer i den välbekanta formeln. Tänk dig att du har två EXAKT likadana kulspetspennor som du lägger på varsin hyperkänslig våg web browseren. Båda vågar väger gram med en noggrannhet på 25 decimaler.

Din uppgift är att försöka få den ena pennan att väga mer än den andra utan att tillföra någon ytterligare materia risk? Som kvantfysiker skrattar du bara åt denna enkla uppgift. Du plockar helt enkelt fram din varmluftspistol och värmer upp den ena pennan, varvid vågen visar att den varmare pennan faktiskt vägen en mikroskopisk smula mer verleih software kostenlos herunterladen.

Men då protestera uppdragsgivaren och menar att du faktiskt tillfört en form av materia genom att du inlagrat energiökningen app herunterladen auf samsung. Och det är förvisso alldeles sant. Men du är inte handfallen för det. För du tar helt enkelt upp den ena pennan och trycker fram patronspetsen varvid fjädern spänns photoimpact 12 kostenlos downloaden deutsch vollversion. När du sedan lägger tillbaks pennan kan man återigen se att vågen ger ett positivt utslag. Du har genom att öka fjäderspänningen inlagrat en poteniell energiökning i pennan varvid massan ökade elster.de herunterladen.

Kvantvärlden skiljer sig från vår vanliga makroskopiska tillvaro på många olika sätt. Detta är bara ett av dem photos from twitter.