Idag kan vi se ljuset från de allra första stjärnorna 13,4 miljarder parsec (ljusår) bort. Vi kan även bestämma universums ålder ganska exakt till 13,72 miljarder år spelling. De första 300 000 åren var plasmat så hett att all energi var samlat i ett kompakt plasma där ljuset inte kunde ta sig igenom.  Det vi kan se 13,4 miljarder ljusår bort består av en bakgrundsstrålning som ligger knappa 3 grader över absoluta nollpunkten vid -273 grader celsius (Noll grader Kelvin) weihnachtsmotive für briefpapier zum kostenlos herunterladen. Bakgrundsstrålningen tycker man borde ha hunnit utjämnas totalt så att intensiteten är lika överallt. Men så är inte fallet !

Bakgrundsstrålningens fläckighet med högre och lägre intensiteter är ett uppförstorat hologram över kvansfluktuationerna i det tidigaste mikrokosmos herunterladen. Att inte bakgrundsstrålningens eko från Big-Bang hunnit utjämnats under 13,4 miljarder år beror på något kosmologerna kallar INFLATIONEN under GUT-eran omedelbart efter symmetribrottet vid tidens begynnelse herunterladen. Under den första kvintiljontedelen av första sekunden expanderade rummet med en faktor 1028, vilket innebar att fotonerna som skulle kunnat utjämna strålningen inte hann med, då expansionen gick mycket snabbare än ljuset kunde färdas genom rummet (ca 300 000 km/sekund) todo app downloaden.

Tomrum upplever vi som varande en tillvaro som är utan materia microsoft word 2010 download kostenlos vollversion deutsch. Men ett materiafritt rum kan inte existera. Rummet uppstår och är bundet till att det finns materia. För en skridskoåkare som är van att göra piruetter faller det sig naturligt att föreställa sig att ju fortare man snurrar, desto större kraft vill dra armarna utåt herunterladen. För att hålla emot används något vi tekniker kallar centripetalkraft och är en form av accelleration. Man kan inte skilja acceleration från gravitation tsren. Åtminstone har ingen hittills kunnat komma på ett sätt att särskilja gravitation från acceleration eller retardation.

Föreställer vi oss en skridskoprinsessa som gör piruetter utanför rumtiden, så skulle hon upptäcka att det inte fanns något som ville få armarna att slungas utåt; centripetalkraften skulle inte ha något att verka emot, då ingen gravitation funnits herunterladen. Allt det man kallar ”centrifugalkraft” hörrör från all omgivande materia som finns i hela det synliga universum. Därmed har vi hela tiden kontakt med allt som finns i kosmos väldighet herunterladen.

Nästa gång ska vi titta lite på virtuella partiklar, som kan vara orsaken bakom den stora andelen mörk energi.